Specialisatie

Gedurende mijn vervolgopleiding in de bouwhistorie wil ik me nog niet echt specialiseren. In deze periode wil ik generalistisch te werk gaan, om zo veel mogelijk van de bouwhistorie te zien en te ‘proeven’. Na het afronden van de opleiding (in 2016) zal ik me mogelijk in een specifiek onderwerp gaan specialiseren.

Ik ben tijdens mijn afstuderen aan de TUDelft een jaar lang met kerken bezig geweest, vooral de wat kleinere dorpskerken. Daar heb ik wel een zwak voor ontwikkeld. Maar ik heb naast kerken tot nu toe diverse type gebouwen onderzocht: stations, fabrieken, woningen en zelfs waterbouwkundig erfgoed als bruggen en sluizen. Ik heb tot nu toe het meest ervaring op kunnen doen met bouwkunst van na 1850.

De eerste opdracht voor de bouwhistorie opleiding was een kasteel in Groessen, waarvan het oudste deel uit de zestiende eeuw stampt. Met deze opdracht deed ik mijn eerste ervaring op met bouwkunst van voor 1850. Inmiddels heb ik met mijn eigen bedrijf ook een paar panden van voor 1850 mogen onderzoeken, waardoor mijn kennis op dit gebied groeit.