Wie ben ik?

eva 05

Mijn naam is Eva Osinga-Dubbelboer. Ik werk sinds 2014 als zelfstandig bouwhistoricus. Ik doe diverse soorten historisch onderzoek, zoals bouwhistorische onderzoeken en documentaties, cultuurhistorisch onderzoek, kleurhistorische onderzoeken, oeuvre onderzoeken en architectuur analyses. Ook maak ik redengevende omschrijvingen voor nieuw aan te wijzen monumenten. Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Bond van Nederlandse Bouwhistorici.

Van 2014 tot 2016 heb ik de post-HBO opleiding Bouwhistorie en Restauratie gevolgd, waar ik cum laude ben afgestudeerd als bouwhistoricus. Daarvoor heb ik bouwkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft, waar ik in 2012 ben afgestudeerd in de richting Restauratie. Tijdens mijn afstudeerjaar heb ik een onderzoek naar de herbestemming van kleine dorpskerken gedaan en vervolgens een ontwerp gemaakt voor de herbestemming van een kleine dorpskerk. Mijn geschiedenis scriptie over de architect Klaas Prummel is in 2011 uitgegeven als boek (Klaas Prummel [1884-1970] Architect, Zijn werk in Tweede Exloërmond) en is bekroond met de DHV-prijs.

Na mijn afstuderen aan de TUDelft heb ik twee jaar bij TAK architecten in Arnhem aan zeer diverse projecten gewerkt, van een fabriek uit 1871 tot een station uit 1954. Ik heb bij TAK vooral ervaring opgedaan in het cultuur- en bouwhistorisch onderzoek, maar ben daarnaast ook betrokken geweest bij verschillende restauratie- en herbestemmingsopgaven.


Om op de hoogte te blijven kunt u zich onderaan deze pagina inschrijven voor mijn nieuwsbrief die twee keer per jaar verschijnt.