Openingsweekend kerk 2e Exloërmond

De voormalig gereformeerde kerk in 2e Exloërmond, waar ik tijdens mijn afstuderen aangewerkt heb, is afgelopen jaar helemaal opgeknapt. De kerk werd in het najaar van 2011 gekocht door Arjan Verhart. Hij woont in de pastorie naast de kerk en heeft hier zijn muziekschool: Verhart Muziek Educatie. De kerkzaal krijgt een functie als cultuurhuis en de ruimtes achter de kerk zullen bij de muziekschool getrokken worden.

Het laatste weekend van september werd de geheel opgeknapte geopend onder de naam “cultuurhuis Odeon”. Vrijdagavond was de officiële opening, waarbij de burgemeester de nieuwe naam onthulde. Zaterdag was er open dag en open podium. Hier was ik de hele dag bij aanwezig met de tentoonstelling die ik over Prummel, de kerk en mijn afstudeerontwerp gemaakt had. Ook mijn afstudeermaquette werd gedurende het hele weekend tentoongesteld. Zondag gaf ik om 13:30 een lezing over Klaas Prummel en de geschiedenis van de kerk. Daarna kon er een Klaas Prummel fietsroute gereden worden, waarbij enkele Prummelpanden voor de gelegenheid ook van binnen te bezichtigen waren. Ook was er de mogelijkheid om een deel van de route samen met mij te fietsen, onderweg heb ik van alles verteld over de panden die we tegen kwamen.

Dit weekend was de opening van het nieuwe cultuurhuis in de kerk, maar voor mij was het de afsluiting van het ruim twee jaar durende Prummel project. De maandag na dit weekend startte ik met mijn nieuwe baan bij Tak architecten en begon een nieuwe periode in mijn leven.