Wat kan ik voor u betekenen?

Mijn naam is Eva Osinga-Dubbelboer. Als gecertificeerd bouwhistoricus verricht ik diverse soorten historisch onderzoek, zoals bouwhistorische onderzoeken en documentaties, cultuurhistorisch onderzoek, oeuvre onderzoeken en architectuuranalyses. Ook maak ik redengevende omschrijvingen voor nieuw aan te wijzen monumenten. Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Bond van Nederlandse Bouwhistorici.

Mijn opdrachtgevers zijn heel divers; van het Rijksvastgoedbedrijf en gemeentes tot architectenbureaus en particulieren, maar bijvoorbeeld ook Stadsherstel Amsterdam, Vereniging Hendrik de Keyser en de Universiteit van Amsterdam.

Neem gerust contact op

Voor meer informatie over bovengenoemde werkzaamheden, andere vragen, het aanvragen van offertes of voor een kennismakingsgesprek kunt u gerust contact met mij opnemen.


Achtergrond

Van 2014 tot 2016 heb ik de post-HBO opleiding Bouwhistorie en Restauratie gevolgd, waar ik cum laude ben afgestudeerd als bouwhistoricus. Naast de opleiding ben ik in 2014 gestart met mijn bedrijf als zelfstandig bouwhistoricus.

Daarvoor heb ik Bouwkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft, waar ik in 2012 ben afgestudeerd in de richting Restauratie. Tijdens mijn afstudeerjaar heb ik een onderzoek naar de herbestemming van kleine dorpskerken gedaan en vervolgens een ontwerp gemaakt voor de herbestemming van een kleine dorpskerk. Mijn geschiedenis scriptie over de architect Klaas Prummel is in 2011 uitgegeven als boek (Klaas Prummel [1884-1970] Architect, Zijn werk in Tweede Exloërmond) en is bekroond met de DHV-prijs.

Na mijn afstuderen aan de TUDelft heb ik twee jaar bij TAK architecten in Arnhem aan zeer diverse projecten gewerkt, van een fabriek uit 1871 tot een station uit 1954. Ik heb bij TAK vooral ervaring opgedaan in het cultuur- en bouwhistorisch onderzoek, maar ben daarnaast ook betrokken geweest bij verschillende restauratie- en herbestemmingsopgaven.

Zie voor meer informatie mijn uitgebreide Curriculum vitae.


Om op de hoogte te blijven kunt u zich onderaan deze pagina inschrijven voor mijn nieuwsbrief die twee keer per jaar verschijnt.