Masterclass digitale innovatie

In juni 2016 heb ik deelgenomen aan de Masterclass Digitale innovatie in bouwhistorie, georganiseerd door Erfgoed Leiden en Omstreken. Tijdens twee boeiende dagen hebben we met een groep bouwhistorici geëxperimenteerd met Orthofotografie, de Total Station Scan en 3D laserscanning. Voor meer informatie over deze Masterclass zie het artikel: Primeur voor Nederland: ‘Digitale innovatie in bouwhistorie’ op de website van Erfgoed Leiden en Omstreken.

elo-masterclass

De eerste dag van de Masterclass vond plaats in het gemeenlandshuis van Rijnland in Leiden. Als oefening heb ik met een groepje een vaas van houtsnijwerk in de hal rondom gefotografeerd, om met deze foto’s vervolgens een 3D model van deze vaas op de computer te maken. Voor het eindresultaat (en meer informatie over het gemeenlandshuis en de vaas) lees het artikel: ‘#VVDW 27: Vaas van prachtig houtsnijwerk uit 1670’ op de website van Erfgoed Leiden en Omstreken.